27.12.2010

christmas'ın sıcak şarabı meşhurmuş beybiler:))

Selam beybilerr:))
Bugün Christmas'ın son günü:)) Ve bugüne özel dilacık sizinle özel bir lezzetin tarifini paylaşmak istiyor.
"Christmas  special hot wine" - 
Benim yurt dışından da okurcuklarım var onları da düşünüyorum lütfen kıskanmayalım,ay çok seviyorum herkesi:)) Neyse ben sevgi böcüğü olmaktan çıkıp hemen tarifime geçiyorum :))

Malzemeler:
-Şarap tabisi
-Küp şeker
-Tarçın
-Portakal kabuğu
-Karabiber

Efenim şimdi kaç kişiysek o kadar şarabımızı kadehle ölçüp bir tencereye koyuyoruz.. Ve tencerenin altını orta ateşte olacak şekilde yakıyoruz beybiler..Çok açmayın altını en nihayetinde şarap aceleyi sevmez,dinlene dinlene lezzetini bulacak :))  (bak bu cümle çok güzel oldu ayrıca :)
Kaç kadeh şarap koyduysanız kadeh başına 10-15 küp şeker atıyoruz.."Vay efendim ben çok tatlı severim,  düz olsun benim olsun "derseniz şayet,arkam dönükken beş tane daha küp şeker atıverin tencereye :)) Sonrasında içine aromalarımızı eklemeye başlıyoruz tek tek..
Önce iki tatlı kaşığı tarçınımızı ekliyoruz..Kokusu şaraba karıştıkça sizi sizden alabilir dikkat edelim..
Sonrasında bir çay kaşığı karabiberimizi ekliyoruz..(ama tepeleme doldurup işin şeyini çıkarmayalım lütfen :) (neyini? :)Eğer iki kadehlik yapıyorsanız yarım çay kaşığı bile koyabilirsiniz..
Hımm geldik asıl aromatik portakala:) Bir güzel soyuyoruz portakalımızı ,kabuklarını birkaç parçaya bölerek içine atıyoruz tenceremizin..
Yavaaaş yavaş (aaa ları uzattım hani okurken yavaşlığı hissedin diye canlarım :)Bu arada portakalın içini akıta akıta elleriniz yapış yapış olana dek yiyebilirsiniz, biz bakmıyoruz :)
En sonunda  kaynamaya başlıyor..(Eğer sizinki hala kaynamadıysa ocağın altını yakmayı unutmuş olabilirsiniz lütfen kontrol ediniz :)
 İnanılmaz kokular geliyor.. Hafif yaklaşıp kokusunu içimize çekiyoruz" mmmmm yummy" hissi  uyandırmalı içinizde,uyandırmıyorsa biraz daha pişmesi gerek :)
Veee sonunda kaynıyor sıcak şarabımız ve ocaktan indiriyoruz..Biraz dinlendikten sonra servise geçiyorsunuz..Kadehin içinde içinizi ısıtacak sıcak şarabınız ve  kenarına asacağınız bir portakal dilimi ile insanda karşı konulmaz bir teklif haline geliveriyor bu,feci bişi:))Yazımda böyle sıcak teklif, feci kelimeleri  geçtiğinden,benden erotik atraksiyonlar yazmamı bekliyorsanız yanılırsınız beybilerim çünkü biz Andrellamlan içtik şıcak şarabımızı:)) Hatta böyle ev hali,çorapların içinde eşofmanlar şeklindeydik :)) Tamam tamam daha çok iğrendirmeyeceğim sizleri ehehe :))
Siz evde deneyin bakalık!! Artık kiminle olur, nerede olur bilemem ama sıcak şarap sonrası etkileri konusunda yorumları bu postun altına bekliyorum :)
Sevgiler
Dila:)

2 okurcuk yazarcık var:

arya in neverland dedi ki...

ahh yaa bu sey bı harika denemeyen varsa mutlaka denemeli:)

dilallalla:) dedi ki...

kesinlikle aryacım,beğenmene çook sevindim,yalnız iki kadeh sonrası feci çarpıyor söyliyim :))) sıcak şarap buluşmacası mı yapsak?? :)